Udendørstræning i København: Islands Brygge, Amager strand, Østre Anlæg, Søndermarken, Skolen ved Søerne, KUBE, CBS

Uformel træning i naturen uden binding


Udendørs Fitness, Motion og Træning:

De mange positive gevinster ved at dyrke motion og træne kan du læse mere om under ’Viden’. Desuden findes let tilgængelige oplysninger om motionens helbredsmæssige og sundhedsmæssige indflydelse på nettet, i magasiner etc.


Det er dog noget vanskeligere at finde sammenhængende forskning, der har arbejdet konkret med begrebet ’Udendørs Motion og Træning’. FamFit ønsker at skabe større bevidsthed om de gavnlige virkninger ved at dyrke motionen og træne udendørs. Nedenfor har vi opstillet en række af de bedste argumenter for, hvorfor vi bør forlade fitnesscentrene, idrætshallerne mv. og i stedet gå ud i naturen for at dyrke motion.

​10 gode grunde til at dyrke motion, fitness og træne udendørs:

1)​ Du forbrænder flere kalorier. Hvis det er koldt udenfor og du træner udendørs, er det ikke kun motionen, der gør, at du forbrænder kalorier. Ifølge det amerikanske tidsskrift Runner’s World, vil man forbrænde ca. 5 % for at holde varmen ved en temperatur på ca. 10 grader celsius.

2) ​Frisk luft forbedrer din ydeevne. Åndedrættet og adgangen til frisk luft har en enorm indflydelse på vores helbredstilstand, også når det gælder sindstilstanden. Faktisk tyder forskning på, at vores kognitive evner forbedres markant, hvis vi har adgang til frisk luft hver dag. Test med børn, der lider af opmærksomhedsforstyrrelser viser, at det forbedrer koncentrationsevnen at bevæge sig i naturen frem for indendørs.

3)Du motiveres til at træne oftere. West Virginia University i USA har påvist at motionister, der dyrker deres motion udendørs, dyrker hele 52% mere motion end indendørsmotionisterne over et år.


4) Det er lettere at få variation i træningen. Er du medlem af et fitnesscenter, skal du være kreativ for at finde på ny og varierende stimulering efter kun kort tid. Når først du har oplevet maskinerne, dansesalen etc., kan det godt være svært at holde motivationen. Udendørs motion i naturen byder på gode udfordringer og muligheder for at variere træningen. Og så vil årstidernes og vejrets skiften jo i sig selv være en variation i motionsudfordringerne.


5)Du kommer tættere på naturen. Selvom du bor i byen, er der masser af grønne områder, havnefronter, parker osv., der gør, at du kan få din ’naturoplevelse’. Det er i sig selv en gevinst at få sit ’skud’ natur jævnligt, og når det så kombineres med bevægelse og motion, er det bare ekstra fantastisk.


6) Det afhjælper vinterdepression. D-vitamin får vi via det naturlige sollys, som stimulerer vores humør positivt. Selv i de mørke tider, og når vi er dækket fra top til tå af et tykt lag tøj, vil solens stråler påvirke os og udskille D-vitamin. Kombineres det naturlige lys med motion, er de positive effekter bare endnu større.


7)Du sover bedre. Alle kender fornemmelsen af at være træt på ’den gode måde’, når vi har været i det friske vejr og fået røde kinder. Kroppen hviler ganske enkelt bedre efter en omgang motion udenfor og din nattesøvn bliver mere effektiv.

​8) Du sparer penge. Husleje, fitnessudstyr og receptionspersonale koster mange penge. Og det skal du som kunde selvfølgelig være med til at betale. Udendørs motion, hvor naturen udgør fitnesscentret, betyder selvsagt, at du kan spare penge – også hos FamFit.

​9)​ Du træner med hele kroppen. Fitnessmaskiner er oftest for helt bestemte muskelgrupper og bevægemønstre, som skal trænes isoleret og én gruppe ad gangen. Når du bevæger dig og motionerer i naturen, vil du skulle arbejde mere alsidigt og varieret for at begå dig i terrænet. Dvs. den udendørs motion involverer flere bevægelser og flere muskelgrupper på samme tid – du træner hele kroppen på en funktionel måde.

​10) Du opnår bedre koordination og balance. Naturens ujævne terræn gør, at du skal bruge dine led (ankler, knæ, rygsøjle etc.) på en mere dynamisk og givende måde. Udendørs motion har en ekstra sidegevinst, nemlig en positiv effekt på balance- og koordinationsevnen.

​Udendørs Fitness

Udendørs fitness med FamFit betyder i al sin enkelthed, at vi har taget alle de bedste aspekter ved at dyrke motion - sammen med de bedste aspekter af at bevæge sig udendørs i naturen. Dette har vi kombineret i et helt nyt udendørs motions- og fitnesskoncept, som er tilegent alle Jer, der ikke nødvendigvis stortrives i fitnesscentrenes spejlsale eller idrætshallens kunstige belysning. Famfit strukturerer udendørs fitness på den måde, at vi tilrettelægger motionen i hold, så der er noget for alle - uanset alder, køn eller fysisk formåen.


Udendørs fitness i strukturerede rammer og med kompetente og fagligt uddannede fitnessinstruktører er FamFit’s varemærke.
FamFit’s vision er, at udendørs fitness og glæden ved at bevæge sig i naturen, bliver danskernes foretrukne fitnessform.
Naturen er i virkeligheden det perfekte fitnesscenter og den indeholder alt det, vi skal bruge for at få den bedst mulige træning og de bedste oplevelser sammen.

Udendørs træningslokationer i København

Vi har udendørs træningslokationer følgende steder i København:

  • Østre Anlæg - Foran Statens Museum For Kunst
  • Islands Brygge - Foran Havnebadet
  • Islands Brygge - Foran siloerne
  • Amager Strandpark - Ved Øresundsvej
  • Søndermarken - Indgangen ved Pile Allé/ Roskildevej
  • KU:BE - Foran hovedindgangen
  • Skolen ved Søerne - Foran hovedindgangen
  • CBS - Fasanvej Metro ved det runde (røde) vandtårn

Læs mere om vores træningslokationer i København

Bliv medlem

Vi ses i naturen!

​FamFit App er tilgængelig nu

​Både til Andriod & Apple

Har du nogle spørgsmål?

Skriv endelig​

​Vi står til rådighed for alle forespørgsler, herunder betaling, adresse- og konto-ændring, holdtilmelding osv. Vi tilstræber desuden at svare dig på skriftlige henvendelser på hverdage inden for 24 timer.

Husk ingen spørgsmål er for store eller for små for os. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular her på siden. Alt du skal gøre, er at udfylde felterne, og så besvarer vi dit spørgsmål.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Bliv medlem hos FamFit

Fri træning: DKK 260,-/mdr.

Kontaktinformation

Tlf.: 70 26 75 85

E-mail: info@famfit.dk 

CVR: 35870229

- Du' altid velkommen til at ringe eller skrive